В Україні можливі блекаути: глава Міненерго розповів, на що очікувати українцям

Керівник Міністерства енергетики України Герман Галущенко розповів про те, чи може наша країна стикатися з блекаутами в поточному і наступному роках.

Герман Галущенко

Фото - zn.ua

Як інформує “НБН“, в ефірі телемарафону “Єдині новини” він заявив, що в разі ударів загарбників РФ по об’єктах енергетичної системи України цього осінньо-зимового періоду у 2023-24 роках у країні не виключено ймовірність відключення електрики. Але таке знеструмлення не буде тривалим.

Також високопосадовець наголосив, що наразі спрогнозувати рівень і масштаби ворожих атак, а також їхній вплив на енергетичну систему України досить складно.

Він додав, що реагувати й ухвалювати рішення у відомстві будуть по ходу. У підсумку міністр наголосив, що наразі проводяться тренування для підготовки “до будь-яких рішень”.

Звісно ж, якщо з боку агресора почнуться масовані удари, які справді завдадуть суттєвої шкоди енергетичній системі, тоді можливі блекаути. Однак ми все для того готуємо, щоб вони мали… і вони носитимуть короткочасний характер, і для того, щоб максимально швидко відновлювати, – підсумував Герман Галущенко.   

Нагадаємо, раніше заяву про можливі блекаути в Україні зробив експерт Олег Попенко.

Exit mobile version