Окупанти почали частіше доповнювати «Шахеди» вітчизняними дронами «Італмас» для атак на Україну – ISW

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомили, що ЗС РФ дедалі частіше доповнюють дрони-камікадзе «Шахед» для ударів по Україні дешевшими БПЛА вітчизняного виробництва. Аналітики розповіли про особливості російського безпілотника Italmas.

Російський БПЛА Italmas

Фото - скріншот із відео

В аналітичному матеріалі ISW повідомляється, що «друга армія світу» для атак на інфраструктуру України почала у доповнення до «Шахедів» застосовувати більш дешеві та легкі вітчизняні варіанти БПЛА великої дальності «Італмас».

Російські ЗМІ пишуть, що вперше путінські окупаційні сили застосували ці безпілотники під час атаки на Київщину 23 жовтня, інформує «НБН».

Пропагандисти заявляють, що нові дрони легші за іранські БПЛА, тому їх нібито складніше виявити та ліквідувати. Крім того, «Італмас» дешевше «Шахедів», тому у загарбників є ширші можливості для їх виробництва та використання.

На думку американських аналітиків, збільшення застосування вітчизняних «мопедів», ймовірно, є частиною зусиль армії Путіна щодо диверсифікації боєприпасів для обстрілів критичної інфраструктури України.

Раніше у Повітряних силах ЗСУ розповіли про дрон-«газонокосарку», який використовують окупанти.

Exit mobile version