В ISW розкрили причини звільнення Путіним командувача окупантів на Херсонщині

В інформаційному просторі з'явилися повідомлення щодо відставки генерал-полковника, командувача путінських окупаційних сил на Херсонщині Олега Макаревича. У вашингтонському Інституті вивчення війни розкрили причини звільнення воєначальника.

Генерал-полковник ЗС РФ Олег Макаревич

Фото – прес-служба Східного військового округу РФ

У звіті ISW наголошується, що в неділю, 29 жовтня, військові блогери РФ заявили, що Макаревича на посаді командувача угрупуванням окупантів «Дніпро» на Херсонщині замінив командувач ПДВ Росії генерал-полковник Михайло Теплинський, інформує «НБН».

Оборонне відомство країни-агресора не коментувало перестановки в армії Путіна, проте один російський військовий блогер повідомив, що глава Кремля звільнив Макаревича під час візиту до штабу загарбників у Ростові-на-Дону.

Американські аналітики пишуть, що звільнення воєначальника назріло давно і воно пов’язане із створенням захисниками невеликого «плацдарму» у селищі Кринки на Херсонщині. Ймовірно, через недбалість і безініціативність генерала Сили оборони почали неодноразово висаджуватися на лівобережжя області.

Не виключено, що опоненти Макаревича переконали кремлівського диктатора у нездатності воєначальника ефективно керувати загарбниками на тлі посилення наземних атак ЗСУ у регіоні.

Нагадаємо, 19 жовтня Путін відвідав Ростов-на-Дону, де зустрівся з головою Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим.

Exit mobile version