У ISW порівняли Залужного та Герасимова: у чому путінський генерал програє головнокомандувачу ЗСУ

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни порівняли головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Експерти пояснили, у чому путінський генерал програє українському воєначальнику.

Валерій Залужний і Валерій Герасимов

Фото – zaxid.net

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що величезні втрати «другої армії світу» на Авдіївському напрямі свідчать про те, що Герасимов не здатний засвоїти попередні помилки. Глава Генштабу РФ продовжує використовувати ту саму тактику, яку він застосовував на інших ділянках фронту протягом повномасштабної війни, інформує «НБН».

Попередні рішення путінського генерала не приносили йому успіхів і супроводжувалися шаленими втратами загарбників. Сьогодні під Авдіївкою «визволителі» знову атакують укріпрайони ЗСУ піхотою та бронетехнікою.

Експерти зазначили, що зараз повторюється історія з наступом на Вугледар Донецької області минулої зими. Армія Путіна намагалася взяти місто кількома хвилями механізованих атак на укріплені позиції Сил оборони, що супроводжувалося величезними втратами росіян.

В ISW зазначають, що Залужний публічно та вдумливо дає оцінку викликам, які постають перед Україною. У той же час Герасимов не аналізує свої невдачі.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ пояснив, чому контрнаступ захисників пішов не за планом.

Exit mobile version