Залужний пояснив, чому контрнаступ ЗСУ пішов не за планом

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний визнав, що він помилився у своїх сподіваннях на те, що Кремль зупинить війну через великі втрати окупантів. Також воєначальник пояснив, чому контрнаступ захисників пішов не за планом.

Валерій Залужний

Фото – facebook.com/CinCAFU

У колонці для видання The Economist генерал розповів, що він очікував на завершення війни після того, як путінські окупаційні сили втратили 150 000 людей загиблими, оскільки в іншій країні така кількість жертв зупинила б бойові дії. Однак РФ довела, що для неї людське життя не становить цінності, інформує «НБН».

Також головнокомандувач армії України розповів, чому контрнаступ ЗСУ пішов не за планом. За словами воєначальника, згідно з графіком, захисники мали за 4 місяці дійти до Криму, воювати на півострові, повернутися звідти, а також знову заходити та виходити з Криму.

Залужний зазначив, що реальність виявилася іншою: війська, техніка почали застрягати у мінних полях, зброя, надана Заходом, виявилася під ударами БПЛА та артилерії «другої армії світу».

Воєначальник бачить причину невдачі в одному рівні технологічного розвитку України та РФ, внаслідок чого ситуація зайшла в глухий кут. Щоб вийти з нього, захисникам необхідна сукупність технологічних рішень, адже неможливо здобути перемогу у цій війні із застарілими методами та зброєю минулого покоління.

Також у матеріалі для ЗМІ генерал пояснив, чим вигідний росіянам новий етап війни і якої зброї потребують українські військові.

Exit mobile version