Ігнат пояснив, чому силам ППО не завжди вдається збивати балістичні ракети

Речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат пояснив, чому у столиці сили протиповітряної оборони збивають балістичні ракети, проте в інших регіонах ситуація з ліквідацією цих цілей набагато складніша.

Юрій Ігнат

Фото – mil.in.ua

В ефірі національного телемарафону речник ПС ЗСУ відповів на питання, чому в столиці сили протиповітряної оборони збивають балістичні ракети, а, наприклад, у Харкові такі повітряні цілі знищують не завжди, інформує «НБН».

Полковник розповів, що так відбувається через недостатню кількість комплексів протиповітряної оборони, які здатні працювати по балістичних цілях. Нашим військам не вистачає таких установок, щоби покрити всю територію країни.

Ігнат зазначив, що балістичні ракети збивають ЗРК Patriot, яких у ЗСУ на сьогодні лише два дивізіони. При цьому такі системи мають не безмежні можливості – їхній радіус дії по балістиці до 40 кілометрів.

Представник Повітряних сил наголосив, що нашій країні потрібно більше таких комплексів ППО, щоб захистити всі великі міста, об’єкти тощо.

Зазначимо, що Берлін пообіцяв передати Києву ще одну батарею Patriot. Також 11 листопада посол Німеччини в Україні анонсував надання двох ЗРК IRIS-Т.

Exit mobile version