Посол Німеччини в Україні анонсував відправку Берліном двох ЗРК IRIS-Т Києву

Посол ФРН в Україні Мартіа Егер повідомив, що Німеччина продовжує докладати зусиль для посилення української протиповітряної оборони напередодні атак військ РФ у зимовий період. Для цього до кінця року Берлін має намір передати Києву ще два зенітно-ракетні комплекси IRIS-Т.

ЗРК IRIS-Т

Фото – diehl.com

У суботу, 11 листопада, під час спеціального заходу NV «Формула успіху України» посол ФРН в Україні анонсував надання Києву ще двох ЗРК IRIS-Т Німеччиною для захисту цивільної інфраструктури та енергооб’єктів у період холодів, коли ЗС РФ активізує атаки на країну «НБН».

За словами Егера, Берлін зосереджений на посиленні української протиповітряної оборони напередодні зими, для чого виділить постачання ЗСУ Gepard, ЗРК IRIS-Т та Patriot.

Дипломат нагадав, що раніше Київ отримав від Німеччини три IRIS-Т, а вже до кінця року він матиме п’ять таких комплексів. Посол додав, що для німецького керівництва дуже важливо, щоб опалювальний сезон в Україні пройшов без відключень електроенергії.

Нагадаємо, голова оборонного відомства ФРН Борис Пісторіус підтвердив, що Берлін у наступному році подвоїть військову допомогу для України.

Exit mobile version