Аналітик пояснив, як утримання Авдіївки ЗСУ ускладнило ситуацію окупантам на лівобережжі Херсонщини

Директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловився про сценарії боїв за Авдіївку Донецької області. Також аналітик пояснив, як утримання міста захисниками ускладнило ситуацію «другій армії світу» на лівому березі Херсонської області.

Авдіївка

Фото – instagram.com/libkos

Мусієнко зазначає, що сценарії боїв на Авдіївському напрямку можуть бути різними. На його думку, захисникам доцільніше знищувати «визволителів» дистанційно за допомогою БПЛА, якщо будуть активні бої за коксохімічний завод у місті. Також Сили оборони можуть заманити загарбників у пастку на підприємстві та завдати по них удару, що супроводжуватиметься руйнуваннями об’єкта.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Аналітик зазначає, що оборона Авдіївки вже виконала велике завдання – путінські окупаційні сили зазнали великих втрат. Наразі командування ЗС РФ змушене кидати під місто підкріплення з інших ділянок фронту.

З цієї причини 5 листопада російські війська не розпочали наступ на Лиманському напрямі. Окрім того, окупанти не можуть перекинути додаткові підрозділи на лівий берег Херсонської області.

Раніше у британській розвідці розповіли, чому росіяни прагнуть захопити Авдіївський коксохімічний завод.

Exit mobile version