Ігнат пояснив, чому ППО буде важче виявити модифіковані іранські «Шахеди»

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат висловився про модифіковані іранські БПЛА «Шахед». Він пояснив, чому українській протиповітряній обороні буде складніше виявити ці нові дрони-камікадзе.

Юрій Ігнат

Фото – armyinform.com.ua

В ефірі національного телемарафону полковник прокоментував новину про те, що Іран випускає ударні БПЛА «Шахед» із радіолокаційним наведенням та реактивним двигуном, інформує «НБН».

За словами представника ПС ЗСУ, іранці фарбуюють модифіковані дрони-камікадзе у чорний матовий колір, що ускладнить силам ППО їхнє виявлення у темний час доби.

Речник Повітряних сил зазначив, що російські загарбники дещо змінили тактику запуску «Шахедів», що також ускладнює їхнє виявлення. Раніше путінські окупаційні сили атакували безпілотниками вдень, а зараз завдають ударів уночі.

Ігнат додав, що при цьому невідомо, чи отримає Російська Федерація від Тегерана модифіковані ударні БПЛА чи налагодить вітчизняне виробництво таких дронів.

Також представник Повітряних сил розповів, чи можуть захисники бити по території держави-терориста за допомогою українських аналогів «Шахедів».

Exit mobile version