У Повітряних силах розповіли, чи можуть ЗСУ атакувати РФ українськими аналогами «Шахедів»

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат відповів, чи можуть Збройні сили України використовувати вітчизняні аналоги дронів-камікадзе «Шахед» для завдання ударів по території Російської Федерації.

Юрій Ігнат

Фото - PAP/UKRINFORM

В ефірі національного телемарафону представник ПС ЗСУ відповів на питання, чи можуть у найближчому майбутньому Сили оборони атакувати об’єкти на території країни-агресора вітчизняними аналогами «Шахедів», інформує «НБН».

Полковник натякнув на те, що захисники вже використовують такі БПЛА вітчизняного виробництва для завдання ударів по Росії, проте прямо не відповів, уточнивши, що Повітряні сили таке не оголошують.

За словами Ігната, якщо українські виробники справді змогли створити аналоги «Шахедів», які летять далеко й точно – це крок уперед. Він наголосив, що ЗСУ можуть вітчизняною зброєю обстрілювати територію держави-терориста, додавши, що безпілотники «зараз застосовують власне всі».

Зазначимо, що російські ЗМІ заявляють про успішний удар ЗСУ по Криму 7 листопада. Сили оборони за допомогою дронів уразили ворожі винищувачі МіГ-31 у тимчасово захопленому Севастополі.

Exit mobile version