Довіра росіян до армії Путіна знизилася: в ISW вказали на нюанс із результатами соцопитування

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували результати соціологічного опитування американської аналітичної компанії Gallup, які показали, що в Російській Федерації знизилася довіра до «другої армії світу». Експерти вказали на цікаву деталь у дослідженні.

Росія

Фото – ria.ru

Експерти ISW у своєму звіті наводять результати соцопитування росіян, згідно з якими громадяни РФ почали більше сумніватися в армії Путіна, інформує «НБН».

Якщо у перші дні повномасштабної війни в Україні у суспільстві країни-агресора підтримка військ Російської Федерації становила 80%, то літнє дослідження показало, що вона знизилася до 75%. Що цікаво, ЗС РФ – єдина силова структура, до якої громадяни почали втрачати довіру.

Американські аналітики пов’язують такий результат з тим, що росіяни окремо сприймають владу та збройні сили. Серед респондентів, що схвалюють дії глави Кремля, 90% підтримують окупантів. Водночас серед опитаних, які незадоволені Путіним, рівень довіри до загарбників знизився до 40%.

При цьому загалом росіяни демонструють високий та стабільний рівень довіри до керівництва країни – 68%. Минулого року цей показник становив 66%.

В ISW вважають, що зниження рівня довіри громадян РФ до «другої армії світу» на 5%, ймовірно, пов’язане із впливом на них блогерів, які критикують командування окупантів.

Раніше аналітики розповіли про виклик, який глава Чечні Рамзан Кадиров кинув президенту-агресору публічно.

Exit mobile version