В ISW пояснили запрошення Кадирова Путіну відвідати Чечню, вказавши на завуальований виклик главі РФ

Глава Чечні Рамзан Кадиров запросив російського диктатора Володимира Путіна відвідати республіку. У вашингтонському Інституті вивчення війни вважають, що ставленик Кремля таким чином кинув завуальований виклик президенту-агресору, поставивши його у скрутне становище.

Рамзан Кадиров

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що під час відеоконференції щодо оновлення парку громадського транспорту в регіонах РФ Кадиров порушив загальноприйняті кордони у спілкуванні з главою Кремля, запросивши його відвідати Чечню, інформує «НБН».

Американські експерти розповіли, що глава республіки повідомив про сварки чеченських старійшин щодо того, що президент не приїжджав до регіону з 2011 року. Лідер росіян не відповів прямо на запрошення, подякувавши Кадирову та чеченців за їхню нелегку працю у відновленні республіки.

Аналітики стверджують, що чеченський лідер поставив диктатора, який 12 років не відвідував регіон, у скрутне становище. Якщо Путін приймає запрошення Кадирова, це виглядає так, ніби він зазнає тиску з його боку, якщо ігнорує чи відповідає відмовою – ризикує показати главу республіки у зневажливому світлі.

У ISW вважають, що таким чином ставленик Кремля публічно кинув завуальований виклик президенту-агресору, намагаючись дотриматися балансу між бажанням заслужити прихильність диктатора і одночасно звернутися до чеченських виборців.

Раніше американські експерти пояснили пропозицію Кадирова розстрілювати учасників акцій протесту після антиізраїльського погрому в дагестанському аеропорті.

Exit mobile version