У Повітряних силах пояснили тривалі тривоги через запуск «Шахедів»

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат пояснив тривалі тривоги, пов'язані із запуском дронів-камікадзе «Шахед» путінськими окупаційними силами.

Юрій Ігнат

Фото – РАР

Представник ПС ЗСУ в ефірі національного телемарафону зазначив, що армія Путіна ретельно планує кожну атаку на нашу країну, прокладаючи маршрути для тактичної авіації, ракет та дронів, інформує «НБН».

Як пояснив Ігнат, загарбники запускають «Шахеди» по довгих маршрутах з метою знайти слабкі місця нашої ППО. Якщо безпілотник раніше зміг пролетіти аж до цілі, використовуючи дороги, річки або ландшафт місцевості, значить ЗС РФ надалі використовуватимуть цей маршрут.

У свою чергу, захисники складають карти атак «другої армії світу», щоб протидіяти росіянам, створюючи на маршрутах польоту БПЛА пастки у вигляді засобів ураження або РЕБ.

Полковник додав, що тривалі тривоги по Україні пов’язані з тим, що війська РФ запускають дрони по довгих маршрутах і складній траєкторії. В результаті загарбникам вдається всю ніч тримати у напрузі жителів країни та ПС ЗСУ.

Раніше речник Повітряних сил пояснив, чому ППО буде складніше виявити модифіковані іранські безпілотники.

Exit mobile version