Ігнат повідомив, які системи ППО нададуть Україні західні партнери

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат висловився щодо посилення української протиповітряної оборони. Він повідомив, які системи ППО отримає Київ від західних союзників.

Юрій Ігнат

Фото – armyinform.com.ua

В ефірі телеканалу «Ми – Україна» представник ПС ЗСУ повідомив про готовність західних партнерів Києва посилювати протиповітряну оборону нашої країни, інформує «НБН».

Ігнат нагадав, що у середу, 29 листопада, глава держави Володимир Зеленський відвідав Одеську область та заявив про посилення ППО на півдні України. Того ж дня регіон першим зустрів ворожі дрони-камікадзе та непогано відпрацював по них.

За словами речника Повітряних сил, західні союзники створюють коаліцію ППО для України, яку очолюють Франція та Німеччина, що вселяє певний оптимізм щодо отримання додаткових комплексів протиповітряної оборони, зокрема ЗРК Patriot, IRIS-T, Hawk.

Ігнат уточнив, що особливо корисними будуть системи для боротьби з «Шахедами», оскільки росіяни дедалі частіше атакують нашу країну ударними безпілотниками. Також Україна очікує на передачу американських винищувачів F-16.

Раніше представник ПС ЗСУ висловився щодо розміщення західних установок ППО на території країни.

Exit mobile version