У Повітряних силах висловилися щодо знайденої в «Шахеді» SIM-картки українського оператора

В одному із дронів-камікадзе, яким Російська Федерація атакувала нашу країну, було знайдено SIM-картку, за попередніми даними українського оператора «Київстар». Представник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат прокоментував ситуацію.

Юрій Ігнат

Фото – armyinform.com.ua

Речник ПС ЗСУ в ефірі національного телемарафону повідомив, що фахівці розбираються, як українська SIM-картка опинилася в ударному БПЛА «Шахед» і навіщо вона там потрібна, інформує «НБН».

За словами представника Повітряних сил, фахівці мають встановити, що можна робити, маючи SIM-карту в ударних безпілотниках та доступ до інтернет-мережі, чи можна здійснювати певні маніпуляції з БПЛА.

Ігнат впевнений, що експерти зрозуміють, що до чого, нагадавши, що країна-агресор удосконалює свою зброю, зокрема дрони. Полковник зазначив, що росіяни почали фарбувати «Шахеди» у чорний колір, щоб українській протиповітряній обороні було важче виявити їх під час атак.

Раніше Ігнат прокоментував співпрацю Повітряних сил із одним із популярних українських Telegram-каналів. Також він розповів про «бойове чергування» пресслужби ПС ЗСУ у месенджері.

Exit mobile version