Ледве встигають відновлювати резерви: в ISW оцінили темпи втрат окупантів в Україні

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили темпи втрат військ Російської Федерації в Україні. Американські аналітики стверджують, що окупанти ледве встигають відновлювати свої резерви.

Втрати окупантів

Фото – facebook.com/sergey.gaidai.loga

У своєму аналітичному матеріалі ISW посилається на дані ЗСУ про втрати путінських окупаційних сил в 11 000 загарбників за минулий місяць на Бахмутському, Куп’янському та Лиманському напрямках, інформує «НБН».

Експерти зазначають, що на цих ділянках фронту темп бойових дій нині нижчий, ніж під Авдіївкою Донецької області. Інформація ЗСУ дозволяє припустити, що рівень втрат у районі цього міста може бути ще вищим, враховуючи високу інтенсивність боїв та масовані піхотні штурми росіян.

Американські аналітики стверджують, що спроби проведення штурмових операцій загарбниками на фронті в Україні сильно виснажують «другу армію світу».

В ISW зазначають, що у місяць РФ набирає у путінські війська від 20 000 до 40 000 росіян, і цей показник може бути нижчим, ніж поточний темп втрат «визволителів» в Україні. Через провальні штурми командування ворожих військ змушене кидати на фронт новостворені та недостатньо укомплектовані з’єднання.

Нагадаємо, розвідка Великобританії пояснила рекордні втрати ЗС РФ в Україні у листопаді.

Exit mobile version