Ігнат пояснив, чому в Києві вночі тривогу оголосили вже після вибухів

У ніч на понеділок, 11 грудня, в українській столиці пролунали вибухи. Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат пояснив, чому тривогу не оголосили до атаки російських окупантів на місто.

Юрій Ігнат

Фото - PAP/UKRINFORM

В ефірі національного телемарафону представник ПС ЗСУ прокоментував нічний ракетний удар по Києву. Зокрема, він пояснив, чому тривогу було оголошено вже після вибухів, інформує «НБН».

За словами полковника, під час нічної атаки путінські окупаційні сили запустили по Україні ракети, які летіли по балістичній траєкторії з північного напрямку, ймовірно, з Брянської області РФ.

Ігнат пояснив, що при запуску ворогом балістичної зброї, яка летить дуже швидко, час на оголошення повітряної тривоги обмежений. У сил ППО є лічені хвилини для того, щоб виявити ракети та ліквідувати їх.

Представник Повітряних сил додав, що поки невідомо, якими саме балістичними ракетами армія Путіна завдала удару по столиці, фахівці вивчають їхні двигуни, щоб встановити тип зброї.

Раніше речник командування ПС ЗСУ оцінив ефективність роботи мобільних вогневих груп протиповітряної оборони під час атак дронів-камікадзе на Україну.

Exit mobile version