Скільки країн Європи виступають проти інтеграції України в ЄС: результати соцопитування

Громадяни шести держав-членів Європейського Союзу у соцопитуванні показали своє ставлення до вступу України в організацію. Результати дослідження показали, що європейці загалом відкриті до ідеї приєднання нашої країни до ЄС.

Україна та Євросоюз

Фото – aussiedlerbote.de

Результати опитування для Європейської ради з міжнародних відносин демонструють, що найбільшу підтримку євроінтеграції України зафіксовано у двох країнах – Данії (50%) та Польщі (47%), інформує «НБН» із посиланням на британське видання The Guardian.

Думки розділилися серед респондентів у ФРН (37% підтримують, 39% проти), Румунії (32% підтримують, 29% проти) та Франції (29% підтримують, 35% проти). Не підтримують ідею вступу України в Європейський Союз 50% опитаних в Австрії.

Водночас 45% європейців висловили стурбованість щодо негативного впливу на безпеку країн-членів організації у разі інтеграції України в ЄС. 39% громадян держав Європи переконані, що членство України у Євросоюзі негативно вплине на безпеку їхньої країни. 25% респондентів вважають, що українці посилять безпеку Європейського Союзу.

Раніше соцопитування в США показало, скільки жителів країни вважають, що влада витрачає занадто багато коштів на допомогу Україні у війні проти російських загарбників.

Exit mobile version