У Повітряних силах пояснили, чому F-16 не допоможуть у боротьбі з балістичними ракетами

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат заявив, що американські багатоцільові винищувачі F-16, які має отримати Україна від західних союзників, не допоможуть у боротьбі з балістичними ракетами.

Винищувач F-16

Фото – USAF

В ефірі національного телемарафону представник командування ПС ЗСУ розповів, що винищувачі F-16 не стануть у пригоді захисникам під час атак «другої армії світу» балістичними ракетами на нашу країну, інформує «НБН».

За словами представника Повітряних сил, балістика росіян – це наземні установки, які можуть у будь-якій точці спрацювати та випустити ракету. Американські бойові літаки спроможні ж ліквідувати аеродинамічні, наземні і надводні цілі.

Говорячи про передачу американських винищувачів, речник ПС ЗСУ розповів, що кардинально нової інформації щодо постачання цієї авіації на сьогодні немає. На майданчиках у різних країнах триває підготовка українських пілотів та персоналу до роботи з F-16.

Водночас полковник запевнив, що Київ чекає західні літаки, які допоможуть ЗСУ отримати домінування в повітрі і дати відсіч авіації російських окупаційних сил.

Раніше глава Міністерства оборони Рустем Умеров заявив, що Київ отримає американські винищувачі у короткостроковій перспективі.

Exit mobile version