В Авдіївці залишається понад 1200 жителів: глава МВА пояснив, чому люди не хочуть залишати місто

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що у місті залишається 1220 жителів. За словами чиновника, ці люди не поспішають залишати небезпечний населений пункт.

Авдіївка

Фото – REUTERS, STRINGER

В ефірі «Громадське радіо» глава МВА повідомив, що в Авдіївці Донецької області, яку безперервно штурмують російські війська, ситуація погіршується з кожним днем. Проте жителі міста категорично відмовляються від евакуації, інформує «НБН».

За словами чиновника, 18 грудня через масований обстріл Авдіївки ЗС РФ було неможливо вивезти людей. Барабаш зазначив, що більшість жителів міста, з якими він спілкувався, лякає дорога. А щільні удари росіян не дають вмовити місцевих покинути небезпечний населений пункт.

Начальник МВА зазначив, що позавчора троє, з тих жителів Авдіївки, які погодилися виїхати, відмовилися від евакуації. В результаті із населеного пункту виїхало п’ятеро містян замість восьми.

Чиновник повідомив, що за останні два місяці з Авдіївки евакуювали близько 370 людей. Ті, хто залишається у місті, живуть у підвалах будинків та гріються буржуйками. Окупанти бачать дим із труб і завдають ударів по цих місцях артилерією або авіабомбами.

Раніше Барабаш оцінив можливість відновлення Авдіївського коксохімічного заводу.

Exit mobile version