Чи стане Мар’їнка плацдармом для подальшого наступу РФ у разі її захоплення: прогноз ISW

У вашингтонському Інституті вивчення війни вважають, що захоплення Мар'їнки Донецької області не стане запорукою для оперативного прогресу «другої армії світу» на фронті в Україні. Аналітики переконані, що окуповане місто не буде плацдармом для подальшого просування ЗС РФ.

Мар'їнка

Фото – t.me/ermaka2022

Експерти ISW у своєму звіті пишуть, що армія Путіна, ймовірно, контролює всю чи більшу частину Мар’їнки. Однак росіяни не зможуть зробити це місто, у разі його повного захоплення, своїм плацдармом для подальшого наступу, оскільки ЗСУ давно зміцнили багато навколишніх населених пунктів, інформує «НБН».

За словами американських аналітиків, ЗС РФ з початку повномасштабної війни просунулися вглиб Мар’їнки приблизно на 3 км і немає ознак того, що вони просуватимуться швидше до інших населених пунктів, враховуючи їхнє виснаження.

В Інституті вивчення війни стверджують, що у путінських окупаційних сил відсутні можливості для проведення механізованих маневрів, щоб забезпечити швидке просування. Це підтверджують невдалі хвилі наступу на Авдіївку Донецької області, які супроводжуються великими втратами бронетехніки.

Враховуючи ці фактори, за прогнозом ISW, загарбники не зможуть здійснити швидке оперативне просування з Мар’їнки у разі її повної окупації.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, чому ситуація з обороною Мар’їнки складніша, ніж із Бахмутом.

Exit mobile version