Чому тривоги через зліт МіГ-31К такі короткі: відповідь Ігната

Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чому останнім часом тривоги, пов'язані із злетом російського винищувача-перехоплювача МіГ-31К, стали такими короткими. Полковник розповів, чому громадянам не варто нехтувати повідомленнями про загрозу.

Російський військовий винищувач МіГ-31

Фото – defence-blog.com

Ігнат в ефірі національного телемарафону зазначив, що ворожий МіГ-31К злітає щодня, випробовуючи нервову систему українців. При цьому винищувач несе реальну загрозу нашій країні, оскільки може завдати удару ракетою «Кинжал».

Полковник підкреслив, що нехтувати повідомленнями про тривогу не варто, оскільки «друга армія світу» має запас таких ракет, інформує «НБН».

Пояснюючи, чому остання тривога тривала близько 16 хвилин, представник ПС ЗСУ повідомив, що поки що немає точних даних про те, що відбувається на аеродромі в Тамбовській області.

Військовий зазначив, що винищувач міг відпрацювати зліт-посадку, тобто злетіти, облетіти по колу в районі аеродрому та здійснити посадку. При цьому речник ПС ЗСУ наголосив, що кожний тренувальний зліт МіГ-31К може стати бойовим.

Також полковник розглядає ще один варіант – винищувач міг летіти на інший аеродром і через перебазування літака в Україні тривоги тривають недовго.

Раніше у ПС ЗСУ розповіли, чому потрібно буде модернізувати винищувачі F-16 після їх надходження до України.

Exit mobile version