РФ прагне до припинення вогню: в ISW пояснили, чим загрожує Україні такий сценарій

Кремль продовжує заявляти про намір Російської Федерації припинити ведення вогню у сусідній країні. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, чим Україні загрожує такий сценарій, до реалізації якого так прагне Москва.

Війна в Україні

Фото – reuters.com

Аналітики ISW у своєму звіті звернули увагу на матеріал видання Politico, у якому цитувалися дипломат із Європейського Союзу та представник Білого дому. Співрозмовники журналістів повідомили, що США та європейські лідери змінюють свою стратегію щодо України, інформує «НБН».

У матеріалі сказано, що Захід почав докладати зусиль не задля досягнення Україною повної перемоги над російськими загарбниками. Чиновники з Америки та ЄС тепер намагаються покращити позиції Києва у можливих переговорах із Кремлем щодо припинення бойових дій.

У статті наголошується, що діалог із Москвою, швидше за все, змусить Київ відмовитися від захоплених росіянами територій. Експерти нагадали слова глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Захід хоче «заморозити» війну в Україні та подати це як її перемогу.

Аналітики вважають, що такий вислів путінського міністра говорить про те, що в Москві дискусію західних лідерів щодо «заморожування» бойових дій і підготовку до переговорного процесу розглядають як їхню готовність визнати поразку України у війні.

У ISW стверджують, що Кремль не відмовиться від своїх максималістських цілей по Україні та використає тимчасове припинення вогню для підготовки до нового витку агресії проти сусідньої держави.

Раніше аналітики розповіли, чи стане Мар’їнка Донецької області плацдармом для подальшого наступу армії Путіна у разі її захоплення.

Exit mobile version