Глава МВС назвав умову для мобілізації правоохоронців

Голова Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко висловився щодо розташування поліцейських по території нашої країни та розповів, за якої умови правоохоронців відправлятимуть на фронт.

Ігор Клименко

Фото – mvs.gov.ua

В ефірі національного телемарафону міністр розповів, що до 24 лютого 2022 року в Україні на 10 000 осіб у середньому виділяли 23-26 поліцейських. Наразі у звільнених від окупантів регіонах їх – понад сотню, інформує «НБН».

Глава МВС уточнив, що від Чернігівщини до Миколаївщини, у прикордонні, у регіонах, де йдуть бойові дії, розташовані підрозділи поліції – 35 000 правоохоронців. Сюди входить бригада «Лють» Нацполіції, кількість бійців якої налічує 5000 осіб.

За словами міністра, після початку повномасштабної війни режим роботи поліцейських став жорсткішим, побільшало завдань. Функціонал Нацполіції зріс до 80%, при цьому кількість правоохоронців не збільшували.

Глава МВС відповів, за якої умови поліцейських відправлятимуть на фронт. Клименко повідомив, що якщо ситуація в країні розвиватиметься так, що правоохоронці знадобляться на полі бою, вони зроблять це.

Раніше глава Міноборони Рустем Умєров висловився про мобілізацію українців, які виїхали за кордон.

Exit mobile version