Дмитро Лубінець попередив українців про активізацію шахраїв після останнього обміну пяя ммма мясм олоненими

Украинский омбудсмен Дмитрий Лубинец после того, как прошел последний масштабный обмен военнопленными, предупредил украинское общество об увеличении количества случаев мошенничества. В частности, злоумышленники пытаются нажиться на родственниках украинских граждан, которые продолжают оставаться в плену у захватчиков.

Дмитро Лубінець

Фото - zn.ua

Як інформує “НБН“, про це Лубінець написав у Telegram.

Дослівно з оприлюдненого повідомлення Лубінця:

Будьте уважні, шахраї використовують крайній обмін військовополоненими для власної наживи.

Згідно зі словами уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, у соціальних мережах шахраї представляються начебто звільненими з полону захисниками та обіцяють надати інформацію нібито про інших військових, яких вони “бачили” у ворожому полоні. А після цього шахраї починають просити в родичів гроші.

Також Лубінець наголосив, що шахраї у своїх профілях використовують фотографії та відео з “обміну 230”, або ж з інших обмінів.

Наостанок омбудсмен закликав українське суспільство:

Не вірте цьому всьому! Не пересилайте в жодному разі грошові кошти! Адже за всім цим стоять шахраї та бандити, які переховуються.

Він також закликав українців, чиї рідні перебувають у полоні, звертатися виключно до офіційних осіб, ресурсів Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про масштабний обмін військовополоненими між Україною та Росією.

Exit mobile version