В ОК «Південь» пояснили, чому вночі війська РФ вперше за довгий час не випустили «Шахеди»

Глава пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк пояснила, чому вночі путінські окупаційні сили вперше за довгий час не атакували нашу країну дронами-камікадзе «Шахед».

Наталія Гуменюк

Фото – fakty.com.ua

В ефірі національного телемарафону начальниця пресцентру звернула увагу на те, що вночі вперше за довгий час російські загарбники не випускали по Україні ударні БПЛА.

За словами речниці оперативного командування «Південь», зокрема, відсутність атак дронами-камікадзе пов’язана з погодними умовами, інформує «НБН».

При цьому на півдні ЗС РФ у темний час доби завдавали ударів із артилерії. Гуменюк прогнозує, що війська Путіна продовжать здійснювати такі обстріли житлових кварталів, соціальної інфраструктури «килимовим способом» чи вибірково.

Глава пресцентру зазначила, що загарбники також знизили активність ворожої авіації завдяки ефективній роботі захисників. Однак, незважаючи на втрату винищувачів, «визволителі» час від часу повертаються до використання бойових літаків.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов розповів, які об’єкти стали ціллю для ракетного обстрілу ЗС РФ і чи вистачить українській ППО боєприпасів для відбиття атак.

Exit mobile version