В Україні було знищено перший БПЛА “Шахед” із реактивним двигуном: він може летіти зі швидкістю понад 500 км/год (ФОТО)

Виявляється, росіяни вже застосовували проти нашої країни реактивні БПЛА "Шахед-238". Варто зазначити, що ці дрони-камікадзе можуть розвивати швидкість до 500 кілометрів на годину.

Шахед

Фото - liga.net

Як інформує “НБН“, інформація про збиття такого баражуючого боєприпасу була оприлюднена ТГ-каналом “Про зв’язок від Сергія Флеш”.

Зокрема, в повідомленні наголошується, що на території нашої країни було знищено БПЛА “Шахед-238” з реактивним двигуном. Сам двигун є китайською розробкою.

Зазначається, що такий БПЛА долетів до середини нашої країни. Він летів зі швидкістю понад 500 кілометрів на годину. Автор матеріалу додав, що він не думав, що такі БАДА можуть так швидко з’явитися в Україні. Адже не так давно Іран його показував уперше на виставці.

Також відомо, що заряд і навігація на цій “пташці” залишилися старими, які були в попередніх версіях цих БПЛА.

Щоб українські сили могли ефективно боротися проти цих БПЛА, нам потрібні такі засоби, як ПЗРК “Оса”, “Ігла”, або ж “Стінгер”. Військові також зазначають, що ці БПЛА будуть набагато швидшими. Також вони краще маневрують.

Українці мають знати, що окрім звуку мопеда тепер у небі України з’являться звуки літаків.

Водночас у повідомленні не йдеться, коли це все сталося.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що в ОК “Південь” пояснили, чому війська РФ уперше за довгий час не застосовували “Шахеди” під час нічної атаки на Україну.

Exit mobile version