Глава Міноборони Умеров заявив, що нова редакція законопроєкту про мобілізацію вже готова: що відомо

У Міністерстві оборони України зробили заяву про те, що найближчим часом документ про мобілізацію українців із внесеними змінами буде направлено на узгодження уряду нашої країни.

Міноборони України

Фото - pravda.com.ua

Як інформує “НБН“, про це йдеться в сьогоднішній заяві міністра оборони Умерова.

Дослівно з оприлюдненого на сторінці в соціальній мережі “Фейсбук” допису очільника Міноборони:

Нашою командою вже було підготовлено нову редакцію проєкту закону з урахуванням усіх пропозицій, які були узгоджені в сьогоднішньому робочому порядку з депутатами під час засідань комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Ми готові виносити його на погодження Кабміну найближчим часом. Цей закон дуже потрібен обороні нашої країни і кожному воїну, який захищає Україну.

 Згідно зі словами Умерова, оновлений прок ща, зокрема, має встановити чіткий період служби за мобілізацією.

Він також додав, що воїнам обов’язково потрібно надати можливість відпочити і це буде справедливо. Тим, хто були звільнені з полону, за словами Умерова, варто дати вибір, чи будуть вони служити в армії далі, чи ні. Ті з них, хто захочуть залишитися і служити, вони потребуватимуть, щонайменше, кількох місяців відпустки. Це, принаймні, як додав очільник Міноборони, буде справедливо. Ну а строковиків, підсумував він, їх нарешті потрібно відправити додому. 

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що військовий експерт пояснив, коли Росія активізується на фронті.

Exit mobile version