У окупантів можуть закінчуватися танки: ЗМІ розповіли про втрати російської техніки

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну «друга армія світу» почала зазнавати великих втрат не лише у живій силі, а й у техніці. Іноземні ЗМІ припускають, що за кілька років великої війни у російських загарбників можуть закінчуватися танки.

Ліквідований танк ЗС РФ

Фото – EPA/Maria Senovilla

Американське видання Forbes пише, що за одним із підрахунків 24 лютого 2022 року війська Російської Федерації мали 2987 танків, 2619 з яких загарбники втратили за 23 місяці важких бойових дій, інформує «НБН».

Дані аналітиків свідчать про те, що за цей період 1725 танків Т-55, Т-72 та Т-80 «другої армії світу» було знищено, 145 – пошкоджено. Також 544 бойові машини було захоплено, а 205 – покинуто «визволителями».

Москва заявляла, що торік ВПК країни-агресора виготовив 1500 нових та модернізованих танків. Журналісти підрахували, що зараз, у кращому разі, путінські окупаційні сили мають 2400 таких бронемашин, проте це малоймовірно.

У матеріалі ЗМІ зазначається, що російська промисловість може не випускати заявлену Кремлем кількість танків. Видання посилається на заяву французької розвідувальної групи ARI, яка повідомила, що ВПК РФ на рік виробляє лише 390 одиниць такої бойової техніки.

Тобто, у 2022 та 2023 роках країна-агресор виготовила чи відремонтувала 780 танків. Якщо ці дані правдиві, то в армії Путіна є лише 1180 таких бронемашин.

Раніше в ISW оцінили темпи втрат ЗС РФ на війні в Україні.

Exit mobile version