У Міноборони пояснили важливість Taurus для ЗСУ, вказавши на особливості ракет

Заступник голови Міністерства оборони України Іван Гаврилюк пояснив, чому ЗСУ так важливо отримати крилаті ракети Taurus. Чиновник пояснив, що ця німецька зброя розширить можливості захисників, зокрема, дозволить їм вражати зараз недоступні для них об'єкти ворога.

Німецька крилата ракета Taurus

Фото - Andrew Wheeler/Bloomberg News

В інтерв’ю німецькому виданню Tagesspiegel Гаврилюк відповів на запитання, чи втратив Київ надію на отримання Taurus, після того як Бундестаг не проголосував за передачу цих ракет Україні, інформує «НБН».

За словами представника Міноборони, незважаючи на рішення Берліну, українське керівництво все одно сподівається, що отримає від ФРН всю необхідну підтримку, включаючи далекобійну зброю.

Заступник міністра пояснив, що Taurus важливі для ЗСУ, оскільки вони дадуть можливість захисникам завдавати ударів по недоступних місцях розташування літаків, ракетних комплексів та складів з боєприпасами ЗС РФ. Також ця зброя посилить українську ППО.

Чиновник пояснив, що у німецьких крилатих ракет більша дальність, ніж у зброї, яку Сили оборони отримали раніше від Заходу. Крім того, Taurus стійкі до впливу засобів РЕБ.

Раніше в Австралії пояснили, чому не передадуть Україні 45 гелікоптерів Taipan, на які Київ надсилав запит.

Exit mobile version