Які об’єкти в Україні прикривають «гібридними» системами ППО: відповідь Ігната

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, які об'єкти на території нашої країни прикривають «гібридними» системами протиповітряної оборони. Також полковник повідомив про модернізацію ПЗРК для мобільних вогневих груп.

Юрій Ігнат

Фото - скріншот із відео

Представник командування ПС ЗСУ в ефірі національного телемарафону розповів, що захисники використовують «гібридні» системи протиповітряної оборони для прикриття військових та інфраструктурних об’єктів, інформує «НБН».

Ігнат уточнив, що такі системи ППО не є далекобійними, вони здатні працювати на відстані до 15 кілометрів, тому військові використовують їх локально.

Полковник зазначив, що в нашій країні і раніше використовувалася практика поєднання зброї виробництва СРСР та західного. Зокрема, це стосується авіації – ЗСУ застосовують радянські літаки та ракети, надані партнерами.

Речник Повітряних сил додав, що зараз також оснащуються тепловізійним обладнанням ПЗРК для мобільних вогневих груп, щоб підвищити ефективність роботи ППО.

Зазначимо, що війська країни-агресора не залишають спроб пробити українську ППО. В Інституті вивчення війни оцінили ефективність тактики «другої армії світу».

Exit mobile version