Гуменюк пояснила, чому окупанти почали запускати «Шахеди» по Україні невеликими групами

Глава пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що російські окупаційні сили почали запускати по нашій країні дрони-камікадзе «Шахед» невеликими групами, пояснивши тактику ворога.

Наталія Гуменюк

Фото – hromadske.ua

Речниця оперативного командування «Південь» звернула увагу на те, що в ніч на понеділок, 22 січня, війська Російської Федерації випустили по Україні всього вісім ударних БПЛА «Шахед», інформує «НБН» із посиланням на «24 канал».

Гуменюк пояснила, що після «демілітаризації» літака-розвідника А-50 російські загарбники втратили фактичне наведення на конкретні цілі. Тепер «визволителі» намагаються впорядкувати свою діяльність, запускаючи дрони по Україні невеликими групами.

За допомогою цієї тактики, за словами глави пресцентру, загарбники хочуть розвідати, що і як працює, щоб ефективніше використовувати БПЛА або застосувати авіацію для додаткової розвідки.

Речниця ОК «Південь» додала, що в ніч на 22 січня ЗС РФ намагалися розосередити безпілотники по регіонах, щоб спробувати виснажити нашу протиповітряну оборону.

Нагадаємо, аналітики ISW розповіли, як атаки українських БПЛА на Росію виявили вразливість ППО «другої армії світу».

Exit mobile version