Українські атаки дронів на РФ: в ISW розповіли про вразливість російської ППО

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували атаки українських БПЛА на Російську Федерацію. Американські аналітики розповіли, що удари дронів по об'єктах на території країни-агресора виявили вразливість протиповітряної оборони окупантів.

Атака дронів на нафтобазу в російському Орлі 9 січня

Фото – t.me/s/ssternenko

У звіті ISW повідомляється, що в ніч на 21 січня «бавовна» відвідала два об’єкти на території Росії. Українські безпілотники атакували завод та нафтовий термінал компанії «Новатек» у Ленінградській області, а також завод «Щеглівський Вал» у Тулі, де виробляють ЗРК «Панцир-С» та «Панцир-С1», інформує «НБН».

Міноборони РФ заявило, що протиповітряна оборона нібито ліквідувала п’ять дронів над Смоленською, Тульською та Орловською областями. Аналітики звернули увагу на те, що відомство до цього повідомляло про «відбиття» атак БПЛА, проте в Україні підтвердили, що удари безпілотників 18 січня по нафтовому терміналу в Санкт-Петербурзі та 19 січня по нафтобазі у Брянській області та пороховому заводі під Тамбовом були успішними.

Експерти пишуть, що інсайдерські джерела в РФ визнали, що прикриття ППО над Ленінградською областю погане, адже воно не захищає від ударів з півдня. На думку аналітиків, нові удари дронів можуть вивести з ладу системи протиповітряної оборони країни-агресора малої дальності на очікуваних маршрутах польотів безпілотників.

В ISW додали, що росіяни не зможуть прикрити такими ЗРК, як «Панцир», всі важливі об’єкти в Ленінградській області та інших регіонах без перекидання додаткових установок. При цьому атаки українських БПЛА у глибокому тилу РФ можуть посилити загальний тиск на протиповітряну оборону окупантів.

Нагадаємо, росЗМІ розповіли про скарги губернатора Воронезької області на ослаблення ППО в регіоні.

Exit mobile version