Весь минулий рік системи забирали до Криму та Москви: у Воронежі поскаржилися на послаблення ППО

У ніч на 16 січня російський Воронеж зазнав атаки безпілотників. Після чергового удару БПЛА влада регіону поскаржилася на послаблення протиповітряної оборони, розповівши, що частину систем у міста відібрали для Москви та Криму.

Атака БПЛА на Вороніж РФ 16 січня

Фото - t.me/gusev_36

Російський Telegram-канал «Кремлевская табакерка» пише, що після удару дронів по Воронежу 16 січня губернатор регіону Олександр Гусєв відправив термінове звернення до президента та глави Міноборони РФ. Чиновник закликав Путіна та Шойгу посилити ППО області, інформує «НБН».

У зверненні Гусєв поскаржився на те, що керівництво Москви та «влада» Криму весь 2023 рік забирали у регіону системи радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони. Спочатку частина РЕБ та ППО знадобилася столиці, потім тимчасово захопленому півострову та Севастополю.

Губернатор уточнив, що кілька комплексів ППО забрали до Москви буквально кілька днів тому. Путінський чиновник просить президента та міністра оборони терміново посилити протиповітряну оборону Воронезької області.

Джерело з Міноборони відзначило, що у відомстві ознайомилися зі зверненням Гусєва, проте не знають, де взяти додаткові установки ППО для регіону. Можливо, Воронеж отримає системи зі столиці та Московської області, якщо мер Сергій Собянін не влаштує скандал.

Нагадаємо, ЗМІ розповіли, який об’єкт був ціллю для удару дронів у Воронежі під час атаки 16 січня.

Exit mobile version