Важить близько 350 г і може поміститися в кишеню: в ISW розповіли про «костюм-невидимку» для окупантів розробки РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомили, що країна-агресор шукає способи, як сховати окупантів від тепловізорів Сил оборони. Для цього одна з російських компаній створила «костюм-невидимку».

Російський окупант

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW, посилаючись на російські ЗМІ, повідомляється, що в країні-агресорі працюють над «костюмом-невидимкою» для загарбників, повідомляє «НБН».

Експерти розповіли, що розробка компанії РФ HiderX покликана маскувати та захищати «визволителів» від тепловізійного обладнання Сил оборони. Творці «костюму-невидимки» стверджують, що для цього його покрили невстановленим хімічним складом.

У HiderX зазначили, що їхній винахід – повністю російська розробка. «Невидимий» костюм важить близько 350 г і може поміститися в кишеню. Його тестування завершать до кінця січня.

Нагадаємо, у жовтні минулого року глава Мінцифри України Михайло Федоров заявив, що вітчизняні розробники платформи розвитку військових технологій Brave1 створили для ЗСУ плащ-невидимку. Цей винахід захищатиме бійців від тепловізорів та БПЛА з тепловізійними камерами ворога.

Раніше в ISW повідомили, що росіяни почали випускати бюджетні аналоги іранського «Шахеда» – безпілотники «Яструб».

Exit mobile version