Гуменюк пояснила, чому на півдні війська РФ почали активніше застосовувати дрони та артилерію

Глава пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що «друга армія світу» почала активніше застосовувати FPV-дрони, інші види БПЛА та артилерію, розповівши про ситуацію на лівому березі Херсонської області.

Наталія Гуменюк

Фото – fakty.com.ua

В ефірі національного телемарафону речниця оперативного командування «Південь» повідомила, що армія Путіна посилює застосування безпілотників різних модифікацій та артилерії, інформує «НБН».

Глава пресцентру пояснила, що зараз «визволителі» намагаються компенсувати втрачений через негоду час. У загарбників з’явилося віконце можливостей, тому вони намагаються тиснути за допомогою атак БПЛА та артилерійського вогню.

Однак завдяки роботі ЗСУ, які минулої доби «відмінусували» 2 САУ, 7 гармат, установку «Град» та 11 одиниць автобронетанкової техніки, ЗС РФ складніше тримати на високому рівні інтенсивність артилерійських ударів.

Речниця ОК «Південь» додала, що на лівобережжі Херсонщини непроста ситуація, оскільки погодні умови впливають не лише на окупантів, а й на захисників. Сили оборони утримують позиції та розширюють плацдарм в умовах тиску російських атак.

Раніше Гуменюк пояснила, чому війська РФ почали запускати по Україні дрони-камікадзе невеликими групами.

Exit mobile version