У Буданова розкрили деталі операції зі знищення літаків Ту-22 на аеродромі Сольці

У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли подробиці спецоперації зі знищення трьох літаків Ту-22 «другої армії світу» на аеродромі Сольці в Новгородській області РФ, під час якої Україна зазнала втрат.

Атака на аеродром РФ "Сольці"

Фото – 24tv.ua

У ГУР МОУ повідомили деталі ліквідації трьох літаків Ту-22 військ РФ на аеродромі Сольці торік у серпні. У ході спецоперації загинув командир групи розвідників підполковник Олег Бабій, інформує «НБН».

Бійці ГУР проникли у глибокий тил ворога, пройшовши понад 600 кілометрів територією країни-агресора, щоб виконати завдання зі знищення авіації «другої армії світу» на військовому аеродромі. Розвідники змогли «демілітаризувати» один Ту-22 та ще два літаки вивести з ладу.

Повертаючись на українську територію, загін потрапив у засідку з окупантами. У ході бою 30 серпня Бабій загинув. Підполковник зазнав смертельного поранення, прикриваючи відхід своїх бійців.

Командира розвідників, котрий успішно виконав своє останнє завдання – зупинив численні авіаційні удари ворога по наших містах – нагородили званням Героя України із присвоєнням ордена «Золота зірка».

Нагадаємо, стали відомі подробиці атаки дронів на нафтобазу у Санкт-Петербурзі. ЗМІ заявили, що за спецоперацією стоїть ГУР.

Exit mobile version