Окупанти повернули ВДК «Оленегорський горняк» у Севастополь: у ВМС розповіли, чи може корабель загрожувати Україні

У тимчасово захоплений Севастополь прибув російський великий десантний корабель «Оленегорський горняк». Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук відповів, чи несе він загрозу нашій країні.

Корабель ВМС РФ "Оленегорський горняк"

Фото – kchf.ru

У середу, 24 січня, партизанський рух «Атеш» повідомив, що у Севастопольській бухті пришвартувався ВДК «Оленегорський горняк», який раніше підбили Сили оборони, інформує «НБН».

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону 25 січня прокоментував повернення корабля у тимчасово захоплений Крим із Новоросійська, відповівши, чи може він загрожувати нашій країні.

Представник Військово-морських сил України заявив, що після отриманих пошкоджень «Оленегорський горняк» втратив бойову готовність. За його словами, російські загарбники повернули корабель у Севастополь для ремонту. Плетенчук запевнив, що з цієї причини якихось «подвигів» від ВДК очікувати не варто.

Торік у серпні Сили оборони атакували «Оленегорський горняк» морським дроном. Тоді ЗМІ опублікували фотографію пробоїни у ВДК.

Нагадаємо, 26 грудня ЗСУ вдарили ракетою по ВДК «Новочеркаськ». Російські ЗМІ розкрили кількість загиблих внаслідок атаки.

Exit mobile version