У Буданова не виключають, що на борту Іл-76 могли бути і військовополонені, і ракети С-300

Прессекретар Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував падіння російського військового літака Іл-76 на території Бєлгородської області. Він припустив, що на борту могли бути і ракети для ЗРК С-300, і військовополонені.

Андрій Юсов

Фото – rbc.ua

В ефірі «Радіо Свобода» речник ГУР МОУ повідомив, що у розвідці не виключають, що на борту Іл-76, який упав під Бєлгородом 25 січня, могли бути і люди, і ракети. У Буданова припускають, що військовополонених могли використовувати як живий щит для транспортування боєкомплекту для ЗРК С-300.

За словами прессекретаря, раніше РФ використовувала авіатранспорт під час обмінів для транспортування українських військовополонених, інформує «НБН».

Як уточнив Юсов, зокрема, так було під час останнього великого обміну, коли Москва повідомила про використання літака і запросила режим тиші. Однак цього разу російська сторона не робила ані письмових, ані усних запитів щодо авіації.

З цієї причини у розвідці розглядають сценарій свідомої провокації РФ з використанням полонених українців як живого щита для транспортування зброї.

Нагадаємо, аналітики ISW розповіли, як пропаганда РФ використовує падіння Іл-76 з метою дискредитації України.

Exit mobile version