В ISW розповіли, як пропаганда РФ використовує падіння Іл-76 з метою дискредитації України

У середу, 24 січня, на території Бєлгородської області впав військово-транспортний літак окупантів Іл-76. У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, як російська пропаганда використовує цей інцидент із метою дискредитації України.

Літак Іл-76 ЗС РФ

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що російські пропагандисти звинуватили Україну в збитті Іл-76, на борту якого нібито перебували військовополонені, інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що рупори путінського режиму вирішили використати інцидент із літаком, щоб посіяти невдоволення серед українців, посилити недовіру до уряду та підірвати бажання західних країн продовжувати надавати військову допомогу Києву.

В ISW процитували главу комітету Державної Думи РФ з оборони Андрія Картаполова, який заявив, що Київ нібито знав, що на борту Іл-76 перебувають українські військовополонені й навмисно збив літак. Чиновник закликав призупинити обмін полоненими на невизначений термін.

Відреагували на інцидент також ексглава країни-агресора Дмитро Медведєв та керівник МЗС РФ Сергій Лавров. Колишній лідер росіян звинуватив українську «внутрішньополітичну боротьбу» у сприянні катастрофі з Іл-76. Водночас путінський міністр на засіданні Радбезу ООН звинуватив Київ у тероризмі.

Представники Кремля заявляли, що українці нібито вдарили по літаку із комплексів, переданих Вашингтоном чи Берліном. Таким чином, офіційні особи РФ спробували відмовити партнерів Києва від надання країні засобів ППО.

Нагадаємо, що глава України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні висловився щодо падіння Іл-76.

Exit mobile version