У Буданова розкрили деталі обміну полоненими з РФ, який зірвався 24 січня

Речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив деталі обміну військовополоненими з Російською Федерацією, який мав відбутися вчора, 24 січня, у день падіння військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Андрій Юсов

Фото – rbc.ua

В ефірі національного телемарафону прессекретар ГУР МОУ розповів, що обмін полоненими з РФ, запланований на середу, 24 січня, зірвався. За словами Юсова, з української сторони все було підготовлено для цього процесу, інформує «НБН».

Представник розвідки повідомив, що цивільний транспорт із полоненими окупантами знаходився на місці в Сумской области. На напрямку забезпечили режим тиші, попередили відповідні служби, Сили оборони, прикордонники відпрацювали належним чином. Проте обмін так і не відбувся.

Зазначимо, що після появи повідомлень про падіння Іл-76 під Бєлгородом російські ЗМІ заявили, що у літаку були українські військовополонені. У Буданова не виключають, що на борту могли перебувати громадяни нашої країни, яких окупанти використовували як живий щит для транспортування ракет для ЗРК С-300.

Також речник ГУР МОУ розповів, кого ФСБ РФ «ровернула» з посадки на борт Іл-76, наказавши скористатися іншим видом транспорту.

Exit mobile version