Генерал ЗСУ озвучив, чи зможе Україна навчити 500 тисяч мобілізованих

Українська держава має можливість підготувати будь-яку кількість особового складу, яка буде визначена новим законом про мобілізацію, який незабаром може бути ухвалений.

Генерал Ніколюк

Фото - rbk.ua

Як повідомляє «НБН», про це заявив командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк в інтерв’ю проєкту Радіо Свобода «Донбас Реалії».

За словами генерал-майора, будь то 500 000, 200 000, 100 000, як визначено законом про мобілізацію, українська сторона до цього готова.

Він додав, що станом на сьогодні, наприклад, ми постійно посилаємося на відповідні заходи, проводяться офіційні зустрічі, на яких з’ясовуються реальні можливості всіх навчальних центрів, реальний стан інструкторів, адже значна частина з них задіяна в районах виконання бойових завдань. Однак, за його словами, станом на сьогодні Україна готова навчати будь-яку кількість особового складу.

Військові також наголосили, що станом на сьогодні двадцять відсотків військових пройшли навчання за кордоном. Всі інші воїни ЗСУ пройшли навчання в Україні. А за бойовим досвідом, як додав генерал-майор, Україна вже на кілька років випереджає ті країни, які її тренують.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Кремль нібито готовий поставити війну на паузу.

Exit mobile version