У Буданова прокоментували заяви Путіна щодо падіння Іл-76

Прессекретар Головного управління розвідки МО Андрій Юсов прокоментував заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо падіння літака Іл-76, на борту якого нібито перебували українські військовополонені, під Бєлгородом.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В ефірі «Радіо Свобода» речник ГУР МОУ заявив, що глава Кремля збрехав, коли заявив, що нібито ППО країни-агресора ніколи не збивала російські літаки, зокрема Іл-76, оскільки на бортах держави-терориста встановлена система «свій-чужий» », інформує «НБН».

Юсов нагадав, що friendly fire у «другій армії світу» фіксувався неодноразово і у тимчасово захоплених регіонах України, і на території РФ. Представник військової розвідки уточнив, що у росіян система «свій-чужий» спрацьовує не завжди, особливо у випадку розрахунків переносних комплексів, якими також насичений Бєлгород.

Прессекретар ГУР МОУ назвав такі висловлювання Путіна виправданням, нагадавши, що російська сторона досі не надала доказів перебування українських полонених на борту Іл-76.

Раніше у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими висловилися про достовірність списку полонених українців, які нібито перебували на борту Іл-76, наданого РФ.

Exit mobile version