У ЗСУ прокоментували заяви РФ щодо захоплення села Табаївка на Харківщині

Російські окупанти заявили, що вони захопили село Табаївка Куп'янського району на Харківщині. Начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо спростував відповідну інформацію ворога.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

В ефірі телеканалу «Еспресо» представник Сухопутних військ ЗСУ розповів, що село Крохмальне під Куп’янськом Харківської області стало важливим для «другої армії світу» через політичні міркування. Напередодні «переобрання» Путіна на пост президента РФ Москва хоче продемонструвати хоч якусь перемогу на фронті, інформує «НБН».

Фітьо уточнив, що до 24 лютого 2022 року в селі прожило 45 осіб, проте зараз у населеному пункті немає цивільних, його зруйновано. Захоплення Крохмального ЗС РФ намагаються представити як значну перемогу, проте насправді для них це незначне досягнення.

Глава пресслужби уточнив, що втрата цього села для Сил оборони не є критичною, ЗСУ перейшли на більш вигідні позиції. Тепер росіяни в Мережі почали хвалитися захопленням Табаївки.

Представник Сухопутних військ спростував заяви РФ щодо встановлення контролю армією Путіна над селом. За словами Фітьо, у населеному пункті точаться бої, відповідно ворог його не захопив. Він додав, що українське командування, якщо з’явиться можливість захисникам зайняти більш вигідні оборонні позиції та пізніше перейти до наступу для покращення тактичної ситуації, здійснить це.

Раніше боєць ЗСУ розповів, які міста у Донецькій області будуть під загрозою, якщо російські війська захоплять Авдіївку.

Exit mobile version