Чутки щодо звільнення Залужного: військовий експерт розповів про наслідки відставки головкома ЗСУ для України

У п'ятницю, 29 січня, ЗМІ поширили чутки про звільнення генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача армії України. Влада оперативно спростувала відповідну інформацію. Полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан спрогнозував наслідки для країни у разі відставки воєначальника.

Валерій Залужний

Фото – radiosvoboda.org

Світан зазначив, що, якщо рішення щодо звільнення Залужного все ж таки розглядалося в Офісі президента, потрібно розуміти, які наслідки матиме такий крок, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

Експерт пояснив, що будь-які зміни у командуванні ведуть до певного тимчасового провалу, оскільки новому керівництву ЗСУ потрібен час, щоб увійти в курс справи, що займає від кількох тижнів до кількох місяців.

Полковник запасу зазначив, що не менш важливою є довіра українців до команди головкома завдяки успішному виконанню бойових завдань. Прибрати цих людей від управління військами означає практично розвалити ЗСУ та здати країну. За такого розвитку подій збільшаться втрати не лише у військах, а й серед цивільних.

На думку Світана, деякі групи політиків хочуть відставки генерала, оскільки заздрять його показникам народної підтримки. Тому вони починають «розгойдувати повітря».

Раніше іноземне видання заявило, що український лідер запропонував Залужному стати секретарем РНБО. ЗМІ назвали імена генералів, яких розглядали на посаду головкома ЗСУ.

Exit mobile version