Директор ЦРУ назвав головне завдання України у війні проти РФ цього року

Директор Центрального розвідувального управління США, експосол Америки в РФ Вільям Бернс вважає, що на Україну чекає важкий рік у війні проти російських загарбників. Американський держслужбовець назвав головне завдання країни.

Директор ЦРУ Вільям Бернс

Фото – reuters.com

У статті для видання Foreign Relations глава ЦРУ пише, що цей рік для України на фронті буде важким. Він зазначив, що російське вторгнення вже стало провалом для країни-агресора на багатьох рівнях, а мета глави Кремля захопити Київ та підпорядкувати всю країну – дурною та ілюзорною, інформує «НБН».

Експосол США в Москві нагадав, що окупаційні війська РФ зазнали величезних втрат, проте диктатор почав відновлювати оборонне виробництво країни-агресора, отримуючи компоненти з Китаю, а зброю та боєприпаси з КНДР та Ірану. Путін продовжує робити ставку на те, що допомога Пекіна, Пхеньяна та Тегерана допоможе йому розчавити Україну та виснажити її західних союзників.

Бернс вважає, що головне завдання України – зруйнувати зарозумілість президента-агресора та показати величезну ціну продовження бойових дій для РФ. Для цього Силам оборони потрібно не лише досягати прогресу на лінії фронту, а й мати стійкі досягнення у Чорному морі. Також ЗСУ необхідно завдавати більш глибоких ударів у тилу ворога.

Раніше керівник литовського МЗС припустив, чому західні партнери Києва зволікають із наданням допомоги Україні.

Exit mobile version