Дуже-дуже вразливе місце – екс-заступник міністра енергетики РФ прокоментував атаки дронів на російські НПЗ

Українські дрони регулярно атакують нафтобази та нафтопереробні заводи на території країни-агресора. Колишній заступник голови Міністерства енергетики Російської Федерації Володимир Мілов пояснив, чому важливо постійно завдавати ударів по цих об'єктах.

Атака на нафтопереробний завод у Туапсе РФ 24 січня

Фото – t.me/chpkrasnodara

Мілов пояснив, що у РФ є проблема вразливості нафтопереробної галузі, оскільки в країні-агресорі немає великої кількості підприємств, які виробляють сучасне якісне паливо. Окрім атак БПЛА на таких заводах виникають проблеми через санкції, інформує «НБН» із посиланням на «24 канал».

Ексзаступник міністра енергетики розповів, що у Нижегородській області сталася аварія на заводі «Лукойл». Очевидно, це відбулося через вихід обладнання із ладу, яке до вторгнення РФ в Україну обслуговували компанії на Заході.

Опозиціонер пояснив, що нафтопереробна галузь держави-терориста є дуже відсталою, вона орієнтована на виробництво мазуту. За останні два десятиліття заводи були модернізовані завдяки західним технологіям, проте сама РФ не випускає обладнання для переробки нафти.

За словами Мілова, ще кілька атак України на НПЗ і російський ринок палива може зазнати великого удару, що стане серйозною проблемою для путінських окупаційних сил. Він запевнив, що нафтопереробка – дуже-дуже вразливе місце для РФ.

Нагадаємо, 31 січня БПЛА атакував НПЗ у Санкт-Петербурзі. ЗМІ розповіли подробиці операції ГУР МОУ.

Exit mobile version