Потоплення ракетного катера «Івановець»: у ВМС розповіли, скільки окупантів міг знищити удар ГУР

У ніч на 1 лютого бійці ГУР МОУ в Криму «відмінусували» ракетний катер «Івановець». У Військово-морських силах ЗСУ розповіли, скільки окупантів на момент удару могло перебувати на кораблі Чорноморського флоту РФ.

Російський ракетний катер "Івановець"

Фото – kchf.ru

Російські пабліки пишуть, що катер «другої армії світу» був озброєний чотирма пусковими установками протикорабельних ракет «Москіт». На момент атаки ГУР на «Івановець» на його борту були ракети, повідомляє «НБН».

Пропагандисти скаржаться, що удар України морськими дронами потопив корабель, на якому перебували 33 загарбники: з них 32 окупанти нібито евакуювали, а одного забрали до лікарні з тяжким пораненням.

У пресслужбі ВМС ЗСУ зазначають, що на борту «Івановця» могло перебувати до 40 «визволителів». У відомстві повідомили, що потоплення ракетного катера – суттєва втрата для Чорноморського флоту країни-агресора, у складі якого кораблів проекту 1241.1 досі було лише три.

«Івановець» перебував у складі 41-ї бригади ракетних катерів, яка раніше вже зазнавала втрат після атаки ВМС та СБУ на малий ракетний корабель росіян «Самум».

Нагадаємо, що у Буданова показали кадри спецоперації ГУР МОУ з ліквідації катера окупантів «Івановець».

Exit mobile version