Україна може отримати понад 80 тисяч ракет CRV7: Кирило Буданов звернувся до влади Канади

Керівник головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов звернувся із закликом до влади Канади передати для потреб Збройних сил України 80 тисяч ракет CRV7, які незабаром можуть бути утилізовані.

Кирило Буданов

Фото - censor.net

Як інформує “НБН“, про це йдеться в матеріалі Global News.

Отже, понад 83 тисячі ракет CRV7, які були призначені для наземного пуску, нині перебувають на складах армії Канади в Дендерні. Ба більше, країна вже найняла приватну компанію, щоб їх утилізувати.

Дослівно із заяви Кирила Буданова:

Це надало б допомогу Україні у протистоянні російській агресії, а також заощадило б платникам податків витрати на їхнє знищення. Маємо надію на те, що це буде безпрограшна ситуація.                                                                                                           

Канада розглядає можливість передачі ракет Україні, але є низка проблем. CRV7 – це застарілі боєприпаси, яким уже кілька десятиліть. По-друге, вони можуть бути небезпечними, оскільки з часом могли стати нестабільними. Це становить небезпеку як для людей, які з ними працюватимуть, так і для тих, хто їх транспортуватиме.

Українська ж сторона стверджує, що через скрутне становище, в якому опинилася країна, Київ готовий піти на ризик, тим паче, що зі старими боєприпасами бійці ЗСУ вже звикли поводитися.

Нагадаємо, раніше німецький генерал оцінив, чи допоможуть ракети Taurus змінити хід війни.

Exit mobile version