Керував внутрішніми військами під час розгону Майдану: Зеленський призначив нового командувача військами ТрО

Засоби масової інформації дізналися і поширили вельми цікаву інформацію про нового командувача військами Територіальної оборони Ігоря Плахуту, якого днями призначив президент Володимир Зеленський.

Ігор Плахута

Фото - rbk.ua

Як інформує “НБН” із посиланням на матеріал, оприлюднений “Українською правдою“, на час Революції Гідності цей самий Ігор Плахута працював у Міністерстві внутрішніх справ України на посаді керівника силами ВВ, коли був розгін Майдану.

Отже, журналістам вдалося дізнатися про те, що в нічний час, десятого грудня 2013 року, співробітники правоохоронних органів зачистили Євромайдан від барикад. Через деякий час Ігор Плахута, який був на той час на посаді начальника управління Південного територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ, заявив, що приблизно 400 бійців внутрішніх військ, а також спецзагін “Беркут”. Як він зазначив, “люди в чорному, які розбирали барикади, були комунальниками”.  

Також на той час Плахута звітував про те, що під час проведення цих заходів постраждали два “беркутівці”.

Є інформація і про те, що 2 січня 2014 року, як писали ЗМІ, чиновник МВС вийшов до мітингувальників-українців для проведення переговорів. Згідно з твердженням ресурсів, це був саме командувач військами Територіальної оборони. 

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як у ЗСУ прокоментували ймовірність оточення окупантами Авдіївки.

Exit mobile version